ING bankmutaties exporteren / downloaden

In deze korte handleiding wordt in een paar stappen uitgelegd hoe u banktransacties van uw Zakelijk ING bankrekening (middels internetbankieren) kunt exporteren en downloaden naar CAMT053.

Heeft u een Particulieren ING bankrekening?
Ga dan naar de uitleg voor exports voor een Particuliere ING rekening.

Stap 1: Inloggen op Mijn ING

Ga naar: https://mijnzakelijk.ing.nl/ om in te loggen op Mijn ING Zakelijk

Stap 1 - Login

Stap 2: Ga naar Downloaden

Wanneer u ingelogd bent, klikt u in de knoppenbalk (boven de bankmutaties) op de knop 'Downloaden'.

Stap 3: Downloaden van bankmutaties

Rekening

In het volgende scherm kiest u de rekening waarvan u de mutaties wilt exporteren (als u één rekening heeft, hoeft u niets te selecteren).

Datum

Kies de 'vanaf' en 'tot en met' datum waarover u de mutaties wilt exporteren.

Bij vanaf kiest u de datum vanaf het moment dat u mutaties wilt importeren in DigiBTW. Indien u een datum kiest, welke al geïmporteerd is, is dat geen probleem, DigiBTW ontdubbelt dat automatisch.

Het tot en met veld staat doorgaans standaard ingevuld tot de datum van gisteren, dit kunt u zo laten staan om de meeste recente mutaties te kunnen exporteren om vervolgens te importeren in DigiBTW.

Bestandsformaat

Voor de import in DigiBTW kunt u zowel CAMT053 XML (aanbevolen) als MT940 gebruiken, DigiBTW ondersteunt beide formaten.

Voor andere doeleinden kunt u ervoor kiezen om het als PDF te downloaden of als CSV om het bijvoorbeeld in Excel te kunnen openen.