ING banktransacties exporteren

Uitleg over bankexport bij ING Bank

Hier lees je hoe je eenvoudig banktransacties kunt exporteren van je zakelijke ING bankrekening.

ING bankmutaties exporteren / downloaden

In deze korte handleiding wordt in een paar stappen uitgelegd hoe je banktransacties van je Zakelijke ING bankrekening (middels internetbankieren) kunt exporteren en downloaden naar CAMT053.

Heb je een Particulieren ING bankrekening?
Ga dan naar de uitleg voor exports voor een Particuliere ING rekening.

Stap 1: Inloggen op Mijn ING

Ga naar: https://mijnzakelijk.ing.nl/ om in te loggen op Mijn ING Zakelijk

Stap 1 - Login

Stap 2: Ga naar Downloaden

Wanneer je ingelogd bent, klik je in de knoppenbalk (boven de bankmutaties) op de knop 'Downloaden'.

Stap 3: Downloaden van bankmutaties

Rekening

In het volgende scherm kies je de rekening waarvan je de mutaties wilt exporteren (als je één rekening hebt, hoef je niets te selecteren).

Datum

Kies de 'vanaf' en 'tot en met' datum waarover je de mutaties wilt exporteren.

Bij 'vanaf' kies je de datum vanaf het moment dat je mutaties wilt importeren in DigiBTW. Indien je een datum kiest, welke al geïmporteerd is, is dat geen probleem, DigiBTW ontdubbelt dat automatisch.

Het 'tot en met' veld staat doorgaans standaard ingevuld tot de datum van gisteren, dit kun je zo laten staan om de meeste recente mutaties te kunnen exporteren om vervolgens te importeren in DigiBTW.

Bestandsformaat

Voor de import in DigiBTW kun je zowel CAMT053 XML (aanbevolen) als MT940 gebruiken, DigiBTW ondersteunt beide formaten.

Voor andere doeleinden kun je ervoor kiezen om het als PDF te downloaden of als CSV om het bijvoorbeeld in Excel te kunnen openen.

Bankmutaties importeren in DigiBTW

Op deze pagina staat uitgelegd hoe de bankmutaties geïmporteerd en verwerkt kunnen worden in DigiBTW.