Hoe boek ik Mollie-transacties?

Hoe boek ik? - Facturatie Bank

Verwerking van Mollie-transacties

Wanneer een klant via de iDEAL-link van Mollie een factuur betaalt, ontvang je de betaling in je Mollie-account. Het bedrag wordt vervolgens overgemaakt naar jouw zakelijke rekening, waarbij eventuele transactiekosten door Mollie worden ingehouden. Daarnaast worden de Mollie-transacties automatisch geïmporteerd in je administratie.

Boeking van Mollie-transacties

De betaling van de factuur wordt automatisch gekoppeld aan de betreffende factuur binnen jouw administratie. Als de factuur buiten je account om is gemaakt, dien je de transactie handmatig te boeken aan een omzetcategorie.

De overboeking van je Mollie-account naar je zakelijke rekening wordt ook automatisch geboekt op de twee juiste categorie├źn, namelijk:

  • Mollie uitbetalingen (gelijk aan het ontvangen bedrag)
  • Mollie ingehouden kosten (voor de transactiekosten die Mollie inhoudt)

Verwerking van ontvangsten vanuit Mollie op je zakelijke rekening

Naast de Mollie-transacties ontvang je ook een transactie van uw bank waarin de uitbetaling wordt ontvangen. Deze transactie wordt automatisch geboekt op de Categorie Mollie uitbetalingen, waardoor de bedragen tegen elkaar worden weggeboekt.

Verwerking van door Mollie ingehouden kosten

Aan het einde van de maand ontvang je een totaalfactuur van de ingehouden kosten. Deze factuur wordt automatisch ingeboekt als kosten, waardoor het saldo van uw crediteurenrekening toeneemt.

Het saldo van je crediteurenrekening en het saldo van de Categorie Mollie ingehouden kosten worden tegen elkaar weggeboekt, waardoor beide op nul komen te staan voor wat betreft deze factuur.

Dit gehele proces verloopt volledig geautomatiseerd, hier hoef je verder niets voor te doen.

Hoi, ik ben Bart!

Graag deel ik mijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van boekhouden en zzp'en!

Blijf ook op de hoogte, laat je e-mailadres achter!

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam.