Kosten van uitbesteed werk en andere externe kosten

Definitie en uitleg

Kosten van uitbesteed werk en andere externe kosten

Wanneer je de toelichting bekijkt in het aangifteprogramma van de Belastingdienst zal deze toelichting worden getoond: De kosten van werk dat uw onderneming heeft uitbesteed. Andere externe kosten zijn bijvoorbeeld winstaandelen die kunnen worden beschouwd als tegenprestaties voor een licentie of octrooi.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen verschillende soorten van uitbesteed werk. Je kunt bijvoorbeeld juridisch werk uitbesteden door een jurist in te huren, of een boekhouder je boekhouding laten doen, maar toch vallen die kosten niet onder deze noemer van de Belastingdienst.

Welke uitbestede kosten vallen hieronder?

Onder de kosten van uitbesteed werk vallen alleen de uitbestede werkzaamheden die er direct aan bijdragen dat de omzet van de onderneming stijgt. Als je als schilder een andere schilder inhuurt om te komen helpen bij een klus bijvoorbeeld.

De kosten die je maakt aan een boekhouder, advocaat of verzekeringsadviseur voelen weliswaar als uitbestede werkzaamheden maar zijn geen onderdeel van de kostprijs van de verkopen en vallen daarom niet onder dit onderdeel.

Deze kosten zijn uiteraard wel aftrekbaar van het resultaat maar dienen onder een andere noemer geboekt te worden.

Ook al dit soort kosten kan je gemakkelijk boeken in je administratie in DigiBTW.

Hoi, ik ben Bart!

Graag deel ik mijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van boekhouden en zzp'en!

Blijf ook op de hoogte, laat je e-mailadres achter!

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam.