Rabobank bankmutaties exporteren / downloaden

In deze korte handleiding wordt in een paar stappen uitgelegd hoe u banktransacties van uw Rabobank rekening (middels internetbankieren) kunt exporteren en downloaden naar bijvoorbeeld MT940, CAMT053, Excel of PDF.

Stap 1: Inloggen op Rabo Internetbankieren

Ga naar: https://bankieren.rabobank.nl/klanten/ om in te loggen op Rabo Internetbankieren

Stap 1 - Login

Stap 2: Ga naar Downloaden transacties

Wanneer u ingelogd bent, klikt u in het linkermenu op 'Downloaden transacties'.

Stap 3: Downloaden van bankmutaties

Downloadformaat

Voor de import in DigiBTW kunt u zowel CAMT053 XML als MT940 gebruiken, DigiBTW ondersteunt beide formaten.

Voor andere doeleinden kunt u ervoor kiezen om het als PDF te downloaden of als CSV om het bijvoorbeeld in Excel te kunnen openen.

Rekening(en)

Kies de rekening waarvan u de mutaties wilt exporteren.

Periode

Wanneer u dit voor het eerst een bestand wilt importeren (in DigiBTW), dient u zelf de periode aan te geven.

Kies de 'Begindatum' en 'Einddatum' waarover u de mutaties wilt exporteren.

Bij Begindatum kiest u de datum vanaf het moment dat u mutaties wilt importeren in DigiBTW. Indien u een datum kiest, welke al geïmporteerd is, is dat geen probleem, DigiBTW ontdubbelt dat automatisch.

De Einddatum staat doorgaans standaard ingevuld tot de datum van gisteren, dit kunt u zo laten staan om de meeste recente mutaties te kunnen exporteren om vervolgens te importeren in DigiBTW.

Wanneer u een volgende keer een bestand wilt exporteren om weer te importeren, kunt u voor 'Vanaf de laatste download' kiezen.