Rabobank banktransacties exporteren

Uitleg over bankexport bij Rabobank

Hier lees je hoe je eenvoudig banktransacties kunt exporteren van je zakelijke Rabobank bankrekening.

Rabobank bankmutaties exporteren / downloaden

In deze korte handleiding wordt in een paar stappen uitgelegd hoe je banktransacties van je Rabobank rekening (middels internetbankieren) kunt exporteren en downloaden naar bijvoorbeeld CAMT053 (aanbevolen), MT940, Excel of PDF.

Stap 1: Inloggen op Rabo Internetbankieren

Ga naar: https://bankieren.rabobank.nl/klanten/ om in te loggen op Rabo Internetbankieren

Stap 1 - Login

Stap 2: Ga naar Downloaden transacties

Wanneer je ingelogd bent, klik je in het linkermenu op 'Downloaden transacties'.

Stap 3: Downloaden van bankmutaties

Downloadformaat

Voor de import in DigiBTW kun je zowel CAMT053 XML als MT940 gebruiken, DigiBTW ondersteunt beide formaten.

Voor andere doeleinden kun je ervoor kiezen om het als PDF te downloaden of als CSV om het bijvoorbeeld in Excel te kunnen openen.

Rekening(en)

Kies de rekening waarvan je de mutaties wilt exporteren.

Periode

Wanneer je dit voor het eerst een bestand wilt importeren (in DigiBTW), dien je zelf de periode aan te geven.

Kies de 'Begindatum' en 'Einddatum' waarover je de mutaties wilt exporteren.

Bij 'Begindatum' kies je de datum vanaf het moment dat je mutaties wilt importeren in DigiBTW. Indien je een datum kiest, welke al geïmporteerd is, is dat geen probleem, DigiBTW ontdubbelt dat automatisch.

De 'Einddatum' staat doorgaans standaard ingevuld tot de datum van gisteren, dit kun je zo laten staan om de meeste recente mutaties te kunnen exporteren om vervolgens te importeren in DigiBTW.

Wanneer je een volgende keer een bestand wilt exporteren om weer te importeren, kun je voor 'Vanaf de laatste download' kiezen.