Geen boekhouder meer nodig met DigiBTW

Blog

Grootste voordelen boekhoudprogramma

Als zzp’er bent u druk bezig met het regelen van uw eigen business. Daarom kan het inhuren van een boekhouder een goed idee zijn. U bespaart kostbare tijd die u zou kunnen investeren in uw bedrijf. Een nog betere oplossing is een online boekhoudprogramma. In dit blog zetten we de grootste voordelen van een boekhoudprogramma op een rijtje:

Voordeel 1: Lagere kosten

Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een factuur in Excel. U kunt een eigen template hiervoor maken inclusief eigen logo, maar bij het invullen van bijvoorbeeld de relatie dient u zelf de volledige adresgegevens in te vullen.

Deze adresgegevens heeft u waarschijnlijk in een ander bestand staan en die moet u dan weer opzoeken. Staan deze bestanden niet in de cloud, dan is het bijna niet mogelijk om vanaf meerdere locaties facturen te sturen.

Voordeel 2: Altijd en overal inzicht

Met DigiBTW als online boekhoudprogramma heeft u altijd en overal inzicht in de financiële situatie.

Dankzij de overzichtelijke en eenvoudig te lezen tabellen en grafieken bent u altijd op de hoogte van uw financiële status.

Voordeel 3: Btw-aangifte eenvoudig gedaan

U heeft op ieder moment inzage in hoeveel btw u het huidige kwartaal moet betalen. Zodra u in een btw-aangifte maand zit (januari, april, juli of oktober) dan is het mogelijk om direct bij de Belastingdienst de btw-aangifte te doen.

DigiBTW genereert dan zelf voor het betaalkenmerk waaronder u de btw-aangifte over het voorgaande kwartaal moet vermelden. Het enige dat u hoeft te doen, is zelf de transactie uitvoeren, of helemaal niks als u juist geld terugkrijgt van de Belastingdienst.

Voordeel 4: Zelf ib-aangifte (inkomstenbelasting) doen

Voor veel ondernemers is het een jaarlijkse strop om de ib-aangifte te doen. Vaak zijn de termen door de Belastingdienst moeilijk te begrijpen. Om de ib-aangifte door een boekhouder te laten doen, kost weer veel geld. Met de ib-aangifte module van DigiBTW doet u voor slechts € 99,- uw ib-aangifte. Daarbij hebben we de module zo geschreven dat het voor iedereen te begrijpen is en dat daarom elke zzp’er de ib-aangifte zelf kan doen.


Begin direct en probeer DigiBTW vrijblijvend een maand gratis.

Probeer DigiBTW gratis
Nieuwsbrief

Hoi, ik ben Bart!

Graag deel ik mijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van boekhouden en zzp'en!

Blijf ook op de hoogte, laat uw e-mailadres achter!

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam.