Geen boekhouder meer nodig

Boekhouden en factureren

Als zzp’er ben je druk bezig met het regelen van je eigen business. Daarom kan het inhuren van een boekhouder een goed idee zijn. Je bespaart kostbare tijd die je zou kunnen investeren in je bedrijf. Maar andersom, kan een boekhouder ook veel geld kosten en zorgt het ervoor dat je zelf minder zicht en grip hebt op je administratie.

Zelf makkelijk boekhouden, zonder boekhouder

Met de juiste tools kan zelf boekhouden daarom vaak grote voordelen bieden.

Met een goed online boekhoudprogramma zoals DigiBTW, kun je als ondernemer echt zelf boekhouden, zonder boekhouder.

In dit blog zetten we de grootste voordelen van een boekhoudprogramma op een rijtje:

Voordeel 1: Lagere kosten

Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een factuur in Excel. Je kunt een eigen template hiervoor maken inclusief eigen logo, maar bij het invullen van bijvoorbeeld de relatie dien je zelf de volledige adresgegevens in te vullen.

Deze adresgegevens heb je waarschijnlijk in een ander bestand staan en die moet je dan weer opzoeken. Staan deze bestanden niet in de cloud, dan is het bijna niet mogelijk om vanaf meerdere locaties facturen te sturen.

Voordeel 2: Altijd en overal inzicht

Met DigiBTW als online boekhoudprogramma heb je altijd en overal inzicht in de financiële situatie.

Dankzij de overzichtelijke en eenvoudig te lezen tabellen en grafieken ben je altijd op de hoogte van de financiële status.

Voordeel 3: Btw-aangifte eenvoudig gedaan

Je hebt op ieder moment inzage in hoeveel btw je over het huidige kwartaal moet betalen. Zodra je in een btw-aangifte maand zit (januari, april, juli of oktober) dan is het mogelijk om direct bij de Belastingdienst de btw-aangifte te doen.

DigiBTW genereert dan zelf het betaalkenmerk waaronder je de btw-aangifte over het voorgaande kwartaal moet vermelden. Het enige dat je hoeft te doen, is zelf de transactie uitvoeren, of helemaal niks als je juist geld terugkrijgt van de Belastingdienst.

Voordeel 4: Zelf ib-aangifte (inkomstenbelasting) doen

Voor veel ondernemers is het een jaarlijkse strop om de ib-aangifte te doen. Vaak zijn de termen door de Belastingdienst moeilijk te begrijpen. Om de ib-aangifte door een boekhouder te laten doen, kost weer veel geld.

Met de ib-aangifte module van DigiBTW doe je voor slechts € 119,- je ib-aangifte. Daarbij is de module zo ontwikkeld dat het voor iedereen te begrijpen is en dat daarom elke zzp’er de ib-aangifte zelf kan doen. Het systeem berekent hierbij automatisch het maximale voordeel en toe te passen aftrekposten.

Gerelateerde artikelen

Hoi, ik ben Bart!

Graag deel ik mijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van boekhouden en zzp'en!

Blijf ook op de hoogte, laat je e-mailadres achter!

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam.